Ambrasoft

Tot 2004 stond ik voor de klas. Ik heb het nooit nagerekend, maar ik moet toch algauw ruim 800 kinderen in de klas hebben gehad. Hoewel elk kind, elke klas en elk schooljaar verschillend was, wil je na een tijd wat anders.
Op dat moment zocht Ambrasoft - uitgever van educatieve software voor het basisonderwijs - een tekstschrijver. We gingen het programma WoordenSTART (uitbreiding van woordenschat) verder ontwikkelen.

De Eenhoorn

In oktober 2010 verscheen mijn eerste kinderboek, Dup vangt een staart. Dup woont met zijn moeder in een flat. Als hij op een dag alleen is, gaat het helemaal mis. Wie is er eigenlijk nog te vertrouwen?

Uitgeverij De Eenhoorn uit België gaf het boek uit. Begin 2011 verscheen ook het tweede boek over Dup. In Dup in de Bramenstraat komt Dup weer in de problemen. Samen met klasgenoot Robbert raakt hij verstrikt in een lastig zaakje.

Beide boeken werden geïllustreerd door Milja Praagman.

Kort en klein

Het werd tijd voor een andere vorm van creatief schrijven. De verhalen moesten kort worden. En liefst ook gemakkelijk in een piepklein stukje van je dag passen. Even lezen en dan weer door. Kort en klein. Dat idee.

Vanaf zaterdag 1 december 2018 komt er een plek vrij op De Lange Mars Plus. Bij de columns wordt vanaf die dag elke zaterdag een Kort en kleintje geplaatst. Steeds weer nieuwe. Natuurlijk verschijnen ze ook op HenkTekst.
We trappen af met Kapvrees.

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het (eerste) e-book Kort en klein. Hierin zullen veel verhalen uit de serie worden opgenomen. Meer informatie vind je hier.

HenkTekst

In 2018 was het tijd om op eigen benen te gaan staan. Het looprek van de dagelijkse baan past daar overigens uitstekend bij. Genoeg tijd om mensen te helpen die vastlopen in teksten van websites of flyers. Als corrector strijk ik dingen glad, als tekstschrijver maak ik wat nieuws. Ik help waar het nodig is. Voor het fijne gevoel dat die tekst helemaal in orde is.