HenkTekst | oog voor je tekst

 HenkTekst - jouw tekst?

Kun je wat hulp bij je tekst gebruiken? Wil je een goede begeleiding bij het schrijven van je manuscript?

Er zijn wel duizenden tekstschrijvers die je helpen willen. Waarom kies je dan voor mij?

Tekst van HenkTekst

Snel - Eerlijk - Creatief

  • Snel

Ik ben gemakkelijk te bereiken. Vanzelfsprekend krijg je steeds snel antwoord op je vraag. En een opdracht is snel ingepland én volgens afspraak klaar.

  • Eerlijk

Heldere afspraken en een duidelijk, scherp tariefEerlijker kan het niet. Een goede tekst voor een tevreden klant.

  • Creatief

Tekst leeft. Je kunt ermee spelen. Je kunt teksten zelfs zingen. Daar ligt mijn uitdaging. Een tekst laten dansen. Vaak is daar creativiteit voor nodig. Alles voor de beste tekst.

Helder en duidelijk

Ik schrijf tekst zoals je die wil lezen. In gewone taal, helder en duidelijk. Jarenlang stond ik voor de klas. Uitleggen, verhalen vertellen, steeds weer communiceren. Als dat uitleggen al niet is aangeboren, dan is het op zijn minst een tweede natuur geworden.

Jouw tekst

Ik hou van gemakkelijk. Geen intern overleg of doorverbinden naar een collega van de juiste afdeling. Nee, je krijgt met míj te maken. We komen er dan snel genoeg achter of ik voor jou aan de slag kan. Als dat zo is, dan maken we duidelijke afspraken. Die kun je nog eens nalezen in een heldere en vrijblijvende offerte. Vind je die oké, dan krijg jij daarna op tijd je tekst. Een hele zorg minder.

Tarieven

De tekst van een website van 500 woorden corrigeer ik standaard al voor het uiterst scherpe tarief van € 20,- (excl. btw). Geen storende fouten meer. Geen bezoekers die daardoor afhaken. Snel verdiend! Regelmatig hoor ik dat mijn tarieven erg vriendelijk zijn.

Bij de correctie en het redigeren van de tekst van een website zorg ik er natuurlijk voor dat die SEO-vriendelijk blijft. Een betere ranking bij zoekmachines is erg belangrijk. Meer bezoekers krijgen die een duidelijk verhaal voorgeschoteld krijgen, daar draait het om.

Kijk ook eens naar mijn interessante tarieven voor het begeleiden van je manuscript. Samen maken we er een boek van dat helemaal goed voelt.

Alle waar naar zijn geld?

Ik hou wel van spreekwoorden. Gelukkig komen die vaak niet uit. Neem nou 'Alle waar is naar zijn geld'.

Uiteraard staat bij mij de kwaliteit op 1. Oog voor je tekst en de puntjes op de i. Toch betaal je voor die tekst niet meteen de hoofdprijs. Hoe zit dat dan?

Hoe dat zit

1| Het pand

- Ik werk niet in een duur kantoor, maar lekker thuis.
- Dat huis is natuurlijk niet speciaal voor HenkTekst gebouwd.
- Scheelt een paar centen.

ideale werkplek voor je tekst

2| Het vervoer

- En een leaseauto van de zaak dan?
- Die natuurlijk best wat mag kosten? Ben je gek?!
- Die oude, rode is helemaal niet van de zaak.

nieuw of oud?

3| Het personeel

- Ook het personeel vormt geen indrukwekkende onkostenpost.
- Geen aparte afdelingen voor juridische zaken, financiën of HRM.
- Christje was eigenlijk de enige die zich - op geheel vrijwillige basis en zonder enige regelmaat - met allerlei belangrijke zaken dacht te moeten bemoeien.
- Kattenvoer, kattenkorrels en recht op een eigen mening. Daar deed ze het voor. Maar nu niet meer. Ze is er - niet zo vrijwillig - mee gestopt ...

Christje 2022

- En Wiesje? Zakelijk gezien bemoeit ze zich nergens mee. Ze zoekt het liever hogerop.

Wiesje01

Wat is er zo leuk aan?

Wat is er zo leuk aan op een kamertje zitten typen? Ja, als dat het was, was de lol er snel af. Op allerlei manieren - online en 'in het wild' - ontmoet ik nieuwe mensen. Niet alleen in Oosterhout, Breda en pak hem beet Tilburg natuurlijk.

Ook in de rest van ons taalgebied. Gemakkelijk en snel, digitaal of over asfalt. Mensen spreken met frisse ideeën, andere invalshoeken en soms een andere aanpak. Nooit te oud om te leren. Elke dag wat nieuws.

tekst van HenkTekst

Variatie

Elke opdracht is anders. Die variatie houdt het leuk, spannend en uitdagend.

  • Het redigeren van een manuscript vergt een heel andere aanpak dan het inrichten van een SharePoint-omgeving en die voorzien van auteursinstructies.
  • Schrijven met een educatief doel blijft ook altijd leuk en uitdagend. Of het nu een blog is, een verhaal voor theaterlezen, een tekst begrijpend lezen of het uitwerken van een training. Ik doe het graag.
  • Ook het verbeteren van de tekst van een website voor een boekhouder of een architect tot aan het redigeren van een wervende tekst voor de verkoop van een huis zijn dankbare opdrachten.
  • Een LinkedIn-profiel corrigeren en een kookboek met de heerlijkste recepten redigeren. Lekker!
  • En dan natuurlijk ook ... mijn eigen schrijfsels op zijn tijd. Kijk eens bij Wordt verwacht.

De serie Kort en kleinEen uitstapje naar het net niet echte is vaak een verademing. Ik schrijf graag Kort en klein, de serie korte verhalen. Heerlijk om van een klein beetje werkelijkheid een kort verhaal te maken dat een eigen leven gaat leiden. Leuk ook als de lezer zich afvraagt wat er wel en niet waar is.

De rode draad

De rode draad van het verhaal? Die vertaalt zich soms in spontane berichten:
- "Wauw! Ik zit hier echt met een grote lach op mijn gezicht want wát een slimme aanpassingen zijn dat!"
- "Dijk van een verhaal. Oprecht blij mee!"
- "Bedankt voor je snelle reactie en het aanpassen van de tekst. Het leest gelijk een stuk beter."

Vrij vertaald: jij blij, ik blij, iedereen blij. Da's wat ik wil! 

Ik nodig je graag uit. Ga naar:

tekst