Lente

Hits: 2972
Lente
Lente
Anderhalve meter, anderhalve meter. Het gonsde door de stad. Slingerend door steegjes, zwevend over de gracht. Je zag het. Aan iedereen met een redelijk verstand. Meer gonsde er trouwens niet. Deze lente kreeg gonzen een nieuwe betekenis.
Lees verder

Dingetje

Hits: 2829
Dingetje
Dingetje
Nog wat aarzelend kleurde de zon de binnenstad zomers. Verrassend snel vergeet je alle regen, sneeuw en glibberigheid. Het slentert net wat lekkerder. Maart was het pas, en vier uur volgens de koperen wijzers van de Noorderkerk-klok. Een terrasje lag voor de hand.
Lees verder

Stippellijn

Hits: 3254
Stippellijn
Stippellijn
Voor hem zaten we; de collega’s, zoals hij ondergeschikten vaak noemde. Die laatste benaming klopte in wezen beter, maar het klonk minder lekker. Vooral niet in andermans oren. Bovendien had het woord collega iets sociaals.
Lees verder

Kees

Hits: 4148
Kees
Kees
Aan de overkant werd een ietwat oudere vrouw gelaten de hoek om getrokken door twee hijgerige Keesjes. De ene was wit, de andere kwam het dichtst in de buurt van peper en zout. Als je dat van een hond zeggen kan tenminste. Mevrouw zelf deed een gooi naar platinablond, maar duidelijk met weinig overtuiging. Een grijze gloed. Het was niet anders. Ik legde het lepeltje naast mijn kopje neer.
Lees verder