Selfiestick

Hits: 2746
Selfiestick

Ik respecteer mijn lezers zeer, heb het beste met hen voor en wens hun niets minder dan alle goeds. Niet alleen afgezaagd rond het nieuwe jaar, maar juist ook voor die eindeloos lijkende rij dagen erna. Uit respect dus; een leeswaarschuwing.

Noem het je eigen graf graven. Kan. Maakt me echt niet uit, maar neem het serieus en laat de rest van dit verhaal voor wat het is. Even goede vrienden. Ga gezellig wat anders doen. Tot een volgende keer. Ik schreef dit ene verhaal alleen voor mezelf. Moest het gewoon even kwijt ...

Doorlezers, het leven wordt nooit meer als hiervoor. Toch nieuwsgierig?

Het begon met een eenvoudige vraag. Hardop - dat wel - maar aan niemand in het bijzonder gesteld. Die o zo simpele vraag verdiende een al even voor de hand liggend antwoord. De werkelijkheid is soms anders. Dan denk je er langer over na.

Je hebt van die woorden. Woorden van pak hem beet hooguit tien jaar oud. Slim verzonnen, massaal overgenomen en veelvuldig gebruikt. En omdat ze dingen in het leven verwoorden, die bij de konijnen af zo populair zijn, zijn ze algauw niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.

Neem nou die lange spriet, de selfiestick. Prachtig, dat woord. Gecomponeerd lijkt het wel. Echt over nagedacht. Maak maar eens een knappe foto van jezelf zonder zo'n stok. Je zult het zien; een hinderlijke arm. Selfiestick, kóm er maar eens op.

Maar dan val ik toch ten prooi aan verwondering en vooral ook argwaan. Hoe zit dat met het ontstaan, de rechten en octrooi? Is dat woord werkelijk verzonnen door een zichzelf digitaal adorerende medemens?

Ik sluit namelijk niet uit - zonder daarbij mijn niet bestaande bronnen prijs te geven - dat er ver voor de uitvinding van de mobiele telefoon al iemand moet zijn geweest, die iets dergelijks glimlachend aan zijn geliefde gaf. Een romantische reiziger, net voor vertrek, een gul gebaar: ‘Je gezelschap in de eenzame nachten van de grote vaart.’

En dan die onvermijdelijke, onschuldig vragende blik. Zou hij dan niet veelbetekenend hebben gezegd: ‘Een selfiestick.’

Terug naar Kort en klein

Kort en klein e-book

Ook zo'n tekst?
Wil je dit verhaal delen?