Manuscript

Het verhaal zat al een tijd in je hoofd. En nu staat het dan eindelijk ook op papier. Natuurlijk heb je het keer op keer herlezen. Al die zinnen, al die woorden. Je hebt erin gestreept, er soms wat aan toegevoegd en je hebt ermee geschoven. Je was kritisch, maar nu ... Nu ben je tevreden.

Afbeelding van StockSnap via Pixabay

De verleiding is groot om meteen op zoek te gaan naar een partij die je verhaal uit wil geven. Ga je voor een reguliere uitgeverij of kies je voor uitgeven in eigen beheer? Zeker bij die laatste kun je vaak gauw (en snel) terecht. Keus genoeg ook. En waarom zou je die stap ook níet zetten? Je hebt er meer dan je uiterste best op gedaan.

Toch is het slim om nog even te wachten. Waarom?

Volgende stap

Vaak zie je je eigen fouten over het hoofd. En gek genoeg; steeds weer lees je er overheen. Ook is onze taal knap lastig. Moeten die woorden nou aan elkaar of moeten ze los? Schrijf je aan het eind een d of een t? Is het nou dat of wat? En hoe zit het ook alweer met die leestekens?

De hoogste tijd voor vreemde ogen. Ogen die voor het eerst en met een frisse blik naar jouw manuscript kijken. Is je tekst foutloos? Is de structuur in orde? Aandacht voor alles wat aan jouw aandacht ontsnapte. De dingen die uitgeverijen en lezers storend vinden. Je manuscript wordt een goed verhaal.

Begeleiding manuscript

 M-Standaard
 - correctie spelling
 - foutloze zinnen
 - nakijken opmaakt (o.a. spaties)
 M-Plus
 - als M-Standaard met extra:
 - opbouw
 - consistentie
 - leesbeleving

Aanbod

Twijfel je nog steeds of dat allemaal wel nodig is? Wil je vooraf precies weten wat jij ermee op zou schieten? Dat snap ik. Vandaar mijn speciale aanbod, waardoor die beslissing een stuk gemakkelijker wordt. Wat dat inhoudt?

Voor slechts € 10,- (excl. btw)* bewerk ik maximaal 1000 woorden van je manuscript. Het manuscript, waarin elke aanpassing afzonderlijk te zien is, krijg je snel van me terug. Bekijk het op je gemak. Ben je er tevreden mee? Ik stuur je graag een vrijblijvende offerte voor (de rest van) het manuscript. Kies je daarna voor M-Standaard of voor M-Plus? Ik geef je graag advies. En wie weet, ga ik dan wel voor jou aan de slag. Zo wordt jouw verhaal een nóg beter verhaal!

Een volledig bewerkt manuscript van 10.000 woorden kan ik je al voor € 245,- (M-Standaard/excl. btw) leveren. M-Plus: € 281,75. En een manuscript van 20.000 woorden al voor € 370,- (M-Standaard/excl. btw). M-Plus: € 425,50. Heb je een omvangrijker manuscript of ben je benieuwd naar een vrijblijvende richtprijs? Neem gewoon even contact op.

*) Aanbieding van € 10,- is eenmalig te gebruiken bij manuscripten groter dan 1000 woorden.

Speciaal tarief

logo uitgeverij EnsiferaBen je een vriend(in) van uitgeverij Ensifera? Wil je je manuscript door mij laten verzorgen? Graag vertel ik je over de speciale voorwaarden. Of stuur een e-mail naar Nancy Heinsman.

Het resultaat?

  • vol zelfvertrouwen uitgeven in eigen beheer
  • een betere binnenkomer bij iedere uitgeverij

Daar doe je het voor!

Reacties

Enkele reacties over manuscripten die ik verzorgde:

  • "Ah wat fijn zeg, ik ben er erg blij mee."
  • "Dank je wel voor de vlotte afhandeling van het redigeren."

Meer reacties zie je op Referenties.

steun

Extra steun
Een spannend moment

Soms is wat je schrijft geen alledaags boodschappenlijstje. Dan komt het erop aan. Wat je schrijft moet perfect zijn. Er hangt veel van af.

Een sollicitatiebrief voor je nieuwe baan, een werkstuk voor je diploma?! Dan moet het lukken. En ... zonder fouten. Spannend!

Solliciteren

steunHet gebeurt natuurlijk niet elke dag. Het is ook niet zomaar een brief. Die brief moet jou namelijk een nieuwe baan opleveren.

Je sollicitatiebrief is je visitekaartje. De eerste indruk. Die moet goed zijn. Voordat je het weet, staan er fouten in.

Wat zou je toekomstige baas ervan vinden? Grote kans dat hij juist om die reden je baas helemaal niet wordt.

Laat mij je brief nakijken. Snel en goed. Want een goede brief betekent een grotere kans op een baan. Doen?


Werkstuk

Je kent dat wel. Je zit in de laatste fase van je studie. Een hoop te doen. Scripties, werkstukken. Die kosten een hoop tijd.

Natuurlijk richt je je vooral op de inhoud. Daar gaat het om. En als je daar tevreden over bent, zet je er een dikke punt achter. Klaar!

Maar hoe zit dat eigenlijk met spelfouten? Veel onderwijsinstellingen zijn daar duidelijk in. Die willen alles foutloos.

steunExtra steun

Het lange wachten is begonnen. Zou de beoordeling straks wel goed zijn? En hoe zat het met jouw spelfouten?

Zelfs als je school daarover niets heeft vastgelegd, is er een factor om rekening mee te houden. Je moet weten, een docent is ook maar een mens. Een mens met een flinke stapel werkstukken.

Jouw docent wil vlot door. Spelfouten en kromme zinnen storen. Ze werken niet in je voordeel. Een docent die ongestoord leest, is milder gestemd. En ...

Wil je een foutloos werkstuk met zinnen die lopen? Die net wat betere beoordeling? HenkTekst geeft de steun die je nodig hebt. Ik kijk je werkstuk graag voor je na. Met oog voor je tekst. Een hele zorg minder.

steun

Online
Dup en Daya

Het derde verhaal over Dup liet wat langer op zich wachten dan je na de eerste twee zou vermoeden. In augustus 2020 is het er gelukkig toch gekomen, maar niet in een papieren uitvoering. Dup en Daya verscheen online. En ... ook in een speciale vorm.

Dup en DayaJe kunt het verhaal lezen bij LeesMees, de specialist van het nieuwe begrijpend lezen. Dup en Daya bestaat uit 38 hoofdstukken, die je vooral lekker kunt gaan lezen. Regelmatig zie je ook een kleine toets. In zo'n toets beantwoord je steeds vijf vragen. Hierdoor is het verhaal voor de midden- en bovenbouw erg geschikt voor begrijpend lezen.

In Dup en Daya probeert Dup niet alleen zijn eigen problemen op te lossen, maar ook die van Keesje en Deevie. De twee kleuters worden vaak gepest door Willem-Jan. Kan Dup die uit die kluiten gewassen jongen de baas? Hij is minstens een kop groter! Dup komt er ondertussen ook achter dat opboksen tegen je moeder en een bazige tante zorgt voor een behoorlijke knoop in je maag. Het is maar goed dat Daya in de buurt is.

Stientje en de wijde wereld

Stientje en de wijde wereldOok het verhaal van Stientje verscheen bij LeesMees. Daarom heb ik ook hier weer vragen gemaakt. Na ieder hoofdstuk vijf. Stientje en de wijde wereld is vooral geschikt voor kinderen van de middenbouw. Door een spannend verhaal beter worden in begrijpend lezen en daardoor meteen ook je woordenschat vergroten.

Stientje is een kuikentje dat maar al te graag de wijde wereld in wil. Weg van de boerderij, weg uit het kippenhok waar iedereen de baas speelt. Dat is allemaal niks voor Stientje. Maar is de wijde wereld met vreemde eenden en boze blaffers wél wat voor een klein kuikentje? En belangrijker nog ... is er wel een weg terug?

Sam en Tess

Voor Team Talento heb ik een flink aantal verhalen geschreven voor het onderdeel Theaterlezen. Verhalen binnen thema's als Sinterklaas, Kerst, Sport en spel, Speciale dagen en Moppen.

De verhalen bestaan vooral uit dialogen, een soort scripts dus. Elke lezer neemt een rol van een van de personages op zich. Ze lezen hun tekst hardop voor en voeren op die manier samen een 'toneelstukje' op.

Even vooraf oefenen maakt het lezen, vooral voor kinderen die er wat meer moeite mee hebben, wat gemakkelijker. De stukjes tekst zijn voor iedere lezer steeds relatief kort. Hierdoor wordt het voor hen ook wat eenvoudiger. Het resultaat? Teksten worden met plezier én vloeiend gelezen.

Team Talento - Op zolder

Meer weten of ook interesse?

steun

Hulp
Jouw verhaal

Heb je een verhaal voor kinderen geschreven? Wil je het misschien ook uitgeven? Je hebt vast al wel begrepen dat daar een heleboel bij komt kijken. Illustraties, opmaak, een trailer, sociale media, een presentatie, online verkoop, boekwinkels en ga zo nog maar een eindje door. Misschien klinkt het gek, maar vergeet in al die drukte vooral de tekst niet!

Helaas is het maar al te waar. Vaak zie je je eigen fouten over het hoofd. Je leest er gewoon overheen. Een nieuw paar speciaal daarvoor getrainde ogen kunnen je helpen. Ogen die voor het eerst en met een frisse blik naar jouw verhaal kijken. Is je tekst goed en logisch? Is de structuur in orde? Die extra aandacht maakt je tekst perfect. 

Schrijven voor en praten met kinderen doe ik heel mijn leven al. Als leerkracht van de basisschool heb ik ervaring opgedaan in alle groepen. Daarna bleef ik altijd betrokken bij de boeiende fantasierijke wereld van het kind. Ik zou niet anders willen.

Corrigeren

Mooi! Foute woorden staan niet meer in je verhaal en de zinsbouw is in orde. Ook rommelige opmaak pas ik aan. Het verhaal is klaar voor je lezers.

Redigeren

Redigeren gaat een stap verder. Ik bekijk nu ook de opbouw van je verhaal. Consistentie en leesbeleving krijgen nu ook aandacht. Daarna is je verhaal helemaal in orde.

Wat en wie?

Enkele verhalen waarbij ik aandacht mocht besteden aan de tekst.

Nancy Heinsman: "Dankjewel Henk! Je bent een held."

Spookie (het nog te verschijnen deel 4)

Els Langelaan: "Ah wat fijn zeg, ik ben er erg blij mee."

Purdey Vincentius: "Het verhaaltje ziet er weer top uit!"

Manuscript

Wil je naast hulp bij je tekst ook verdere begeleiding bij het uitgeven van je manuscript? Regelmatig werk ik samen met uitgeverij Ensifera. Informeer gewoon eens bij Nancy Heinsman. Ze helpt je graag.

Interesse?

Ieder verhaal is speciaal. Wat is jouw verhaal? Graag bespreek ik alle details. Zonder verdere verplichtingen.

steun