Naar educatieve uitgeverij Ambrasoft

Ambrasoft

Tekstschrijver gezocht

In 2004 zocht educatieve uitgeverij Ambrasoft een tekstschrijver. Niet voor de hoofdvestiging Enkhuizen, maar voor het op te richten filiaal in IJsselstein. Dat zou goed te doen zijn vanuit Oosterhout.

De Ambrasoft-programma's voor rekenen en taal werden op dat moment op zo'n 70% van alle Nederlandse basisscholen gebruikt. Mijn school deed dat ook al jaren.

Ik besloot in de pen te klimmen. Het zou een mooi avontuur kunnen worden. En ... dat werd het ook.

In de begintijd stond vooral de ontwikkeling van het programma WoordenSTART (uitbreiding van woordenschat) centraal.

 

Nieuwe oefeningen Ambrasoft

Bij Ambrasoft mocht ik naast kinderverhalen schrijven ook meedenken over nieuwe oefeningen. Met een editor zette ik die in het programma. Verder maakte ik ook foto's en sprak ik teksten in. En daarna nog even bewerken natuurlijk ... Het werd een goede stap, en een leerzame.


Noordhoff

Verhalen Ambrasoft

In 2008 werd Ambrasoft onderdeel van Noordhoff. Eerst was de standplaats Houten, later Utrecht. In mijn Ambrasoft-jaren heb ik in totaal ruim 60 verhalen geschreven. In de meeste speelden Tom en Tamira een rol. Elf verhalen zijn Weetboeken (fictie/wereldoriĆ«ntatie). En samenwerken met illustrator Aad Bijloo (van StudioAB) aan de drie stripverhalen was ook steeds een feestje.StudioAB

 

ambrasoft